Verkeersverzekering

maar dan met een Duidelijk VlijmScherpe Premie en Voorwaarden

Selecteer het voertuig in de (oranje) bovenregel om zelf online de scherpste premie te berekenen
lees het verslag van een onderzoek naar dure en goedkope autoverzekeringen onderaan deze pagina

Laat je dat liever aan iPremie over? Vul dan het onderstaande formulier in om ons een vlijmscherpe offerte te laten maken. Je ontvangt jouw offerte dan binnen 2 werkdagenBenodigde gegevens


Postcode*
Kenteken*
E-mail adres*
Leeftijd*
Ambtenaar
Telefoon
Vermeld voor een extra snelle afhandeling uw telefoonnummer

Goedkope verzekering is beter


zaterdag 29 mei 2010
Consumenten die veel premie betalen voor hun autoverzekering zijn gemiddeld niet beter verzekerd dan automobilisten met een goedkope verzekering. De goedkope varianten hebben zelfs vaak betere voorwaarden dan de dure. Dat heeft de vergelijkingssite berekend. 'Het prijsverschil tussen autoverzekeraars is enorm', stelt Erik Hordijk, directeur van de site. Een dure verzekeraar berekent zijn klanten volgens hem voor dezelfde dekking drie keer zoveel als een goedkope maatschappij. 'Dat verschil is ook wel te verklaren. Willen nieuwkomers op de markt een goede positie verwerven, dan moeten zij betere voorwaarden tegen lagere prijzen bieden. Anders stappen consumenten niet over', aldus Hordijk.

Ook de service van een dure autoverzekeraar is niet per definitie beter. De onderzoeker analyseerde bij 34 autoverzekeraars de relatie tussen premie en dekking. (De Pers)

Het Waarborgfonds Motorverkeer: waar dient dat voor?


Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft vorig jaar ruim 53.000 schadegevallen behandeld en in totaal EURO 59,8 miljoen aan schadevergoeding uitgekeerd. Een jaar eerder vergoedde het fonds EURO 57 miljoen. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2009. In ruim 30.000 van de gevallen die het Waarborgfonds onder de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen in 2009 behandelde, ging het om schade aan een geparkeerde auto. In iets meer dan 1.700 dossiers was sprake van letsel, terwijl beschadigd wegmeubilair tot ruim 15.500 claims leidde.

Opvallende gegevens
Een ander opvallend gegeven dat uit het jaarverslag naar voren komt is dat veel Nederlanders ten onrechte denken dat het Waarborgfonds Motorverkeer alleen schade aan auto's vergoedt. Ook de voorwaarden waaraan een geslaagde claim op het Waarborgfonds moet voldoen blijken niet erg bekend. Om in de behoefte aan informatie te voorzien, heeft het Waarborgfonds zijn website www.wbf.nl vernieuwd.
Eufin, maandag 10 mei 2010


Einde verhaal voor no-claimbeschermer autoverzekering?
donderdag 07 januari 2010
De no-claimbeschermer, de verzekering die ervoor zorgt dat de premie van de autoverzekering niet stijgt wanneer de verzekerde een schade maakt met zijn auto, raakt impopulair bij de verzekeraars. De totale inkomsten zijn te gering. Zo gering dat de verzekeraars op deze ‘verzekering voor een verzekering’ verlies maken. De vergoeding die zij vragen voor deze no-claimbeschermer weegt niet op tegen het geld zij nu missen doordat de premie voor de autoverzekering na een ongeluk niet stijgt. De no-claimbeschermer is nog af te sluiten. Wie dit echter doet moet dan ook niet raar opkijken als na verloop van tijd de premie sterk zal stijgen.

Per 2010 rekent verzekeraar Generali maar liefst 50 procent meer voor de no-claimbeschermer. Voorheen bedroeg het tarief 10 procent over de premie van de autoverzekering. Dit tarief is verhoogd naar 15 procent. Andere verzekeraars als Unigarant en ASR zijn zelfs gestopt met het aanbieden van de beschermer.

Voordelige verzekering!
Of een no-claimbeschermer een zinvolle uitbreiding is op de autoverzekering, hangt af van de wensen van de verzekerde. Wanneer deze bereid is om een hogere premie te riskeren na een schade, dan kan hij of zij zich de kosten van een no-claim beschermer besparen. Uit de verhoging van het tarief door verzekeraars blijkt echter dat verzekerden tot voor kort goed uit waren met de beschermer. Het feit dat het tarief te laag was en verzekeraars hierop verlies leden, betekent dus dat de keuze voor een no-claimberschermer, in het voordeel van de consument uitpakte.

Meenemen beschermer niet altijd mogelijk
Een no-claimbeschermer kan in veel gevallen niet kan worden meegenomen wanneer de verzekerde overstapt naar een andere verzekeraar. In dat geval wordt gekeken naar het daadwerkelijke aantal geclaimde schades. Daarnaast staat de no-claimbeschermer los van het aantal schadevrije jaren. Dit aantal schadevrije jaren valt wel terug. Het gaat dan ook puur om een premieverhoging na geclaimde schade tegen te gaan.

Wel of niet zinvol?
Samengevat betekent het bovenstaande in zijn geheel niet dat de no-claimbeschermer, die overigens ook bekend is als no-claimgarantie, een ‘slechte’ verzekering is. Voor iedereen die tevreden is over zijn of haar huidige verzekeringsmaatschappij, kan deze verzekering een prima keus zijn. Houd echter in de gaten of het tarief niet te sterk stijgt. Zo ja, dan kan het raadzaam zijn om niet meer te kiezen voor de bescherming en daarmee de gestegen premie voor lief te nemen. (wegwijs.nl)